Режим операцията за борба с тероризма е въведен в Беларус, мотив

...
Режим операцията за борба с тероризма е въведен в Беларус, мотив
Коментари Харесай

Беларус мина на режим антитерористична операция

Режим " интервенцията за битка с тероризма "  е въведен в Беларус, претекст е фонът на " известия за провокации от страна на прилежащи страни ".

Въоръжените сили, разследващите служби и специфичните елементи на страната са подготвени да реагират на провокации от страна на прилежащи страни, съобщи беларуският външен министър Владимир Макей в изявление за вестник " Известия ". Според него " през днешния ден, за жалост, светът е станал толкоз непредсказуем, че не можем да се доверим на никого ".

Макей утвърждава, че е беларуските служби разполагат с информация, че " някои прилежащи страни възнамеряват провокации, в това число завладяване на избрани региони от територията на Беларус ".

" Трябва да се погрижим за личната си сигурност и да изхождаме от обстоятелството че, както сподели президентът на Беларус, би трябвало да защитим народа си и да се уверим, че нито един метър от нашата земя няма да бъде заета от окупатор ", сподели Макие, като акцентира, че " в актуалната обстановка нито един сходен сигнал не би трябвало да остане без съответен отговор ".

Режимът на антитерористичната операция дава необятни пълномощия на силите за сигурност, в това число задържане за инспекция на самоличността, възбрана за напредване, подслушване и следене на всички връзки, както и безконтролен достъп на специфичните служби до всевъзможни пространства.

В началото на месеца Държавният секретариат на Съвета за сигурност, по разпореждане на президента, започна проверка на въоръжените сили. Министърът на защитата Виктор Хренин съобщи, че неотдавнашните дейности за подсилване на сигурността в страната показват готовността да се нанесат " неприемливи вреди на агресора ".

Военната интензивност в Беларус тази седмица привлече вниманието на службите на Украйна и западните страни, които виждат в дейностите на Минск евентуален знак, че Александър Лукашенко може да насочи армията си да поддържа военните старания на Русия в Украйна.

В понеделник Лукашенко свика съвещание на Съвета по сигурност, на което приказва за " ясната опасност за Беларус от страна на Киев и неговите поддръжници на Запад ". Също по този начин е подредено разполагане на войски в граничните с Украйна територии.

Появяват се и известия, че Лукашенко е решил да проведе скрита готовност. Имайки поради обаче съветския опит, към този момент единствено хора, живеещи в селските региони, получават призовки.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР